Manerba del Garda

Manerba del Garda

Manerba del Garda is één van de bekendste plaatsen van Lago di Garda. Het ligt op de westelijke oever, in een heuvelachtig landschap met de typische vegetatie van het Valtenesi gebied: olijfbomen en wijngaarden die een unieke bron zijn voor het grondgebied. Het plaatsje is rijk aan toeristische attracties, waaronder met name het natuurpark Rocca en het eiland San Biagio. Manerba del Garda kent ook vele fietspaden die u een goede indruk geven van de veelal ongerepte natuur van deze streek.

Manerba biedt de toerist een vakantie vol mogelijkheden met allerlei culturele, historische, artistieke en gastronomische uitstapjes. De vele kerken met fresco’s getuigen van ver teruggrijpende artistieke en religieuze tradities. De kust strekt zich uit over ongeveer 12 km prachtige stranden, waarvan het strand van de Romantica tegenover Residence Onda Blu zeker het bekendste is. Andere, maar niet minder populaire stranden zijn die van Pisenze, van de Sasso, van Dusano en San Sivino.

De traditionele landbouwcultuur komt vandaag de dag nog tot uiting in de typische lokale producten en de traditionele keuken. Tot één van de meest bekende producten noemen we de olijfolie extra vierge en klassieke wijnen als Groppello en Chiaretto. De bijzondere ligging van het gebied en de zon geven deze streekproducten hun unieke smaak en aroma. Manerba del Garda is de ideale plek om vakantie te houden, zowel voor sport als voor ontspanning en plezier, en met name in het zomerseizoen is het aanbod aan muzikale en theatrale evenementen en lokale feesten erg groot.